Van alles te beleven

Omgeving

dbhsdshdyhgf

Categorie
Categorie
Plaats
Plaats
Categorie
Selecteer
Categorie
Plaats
Selecteer
Plaats

Wilt u meer ontdekken over Twente? Door middel van klikken op bovenstaande afbeelding opent er een mini-gids met informatie over de omgeving rondom Hotel Erve Hulsbeek. 

Alle activiteiten

Paintballen

Actief Natuur

Verover met je team de vlag van de tegenstander! Samenwerken, tactiek en vooral snelheid zijn in dit spel erg belangrijk. Bekijk voor meer informatie en de prijzen de website van Paintball Warriors!

Quad rijden

Actief Natuur

Op Recreatiepark Het Hulsbeek organiseert Quadverhuur Neerpelt quadrijden voor groepen. In de zomerperiode is quadrijden ook voor individuele gasten te reserveren. Kijk op de site van Quadverhuur voor de openingstijden.

Klootschieten

Actief Natuur

Op het Hulsbeek ligt de klootschietbaan van KV De Eendracht. Deze baan biedt een uitdagend klootschietspel! De kosten bedragen €9,50 p.p inclusief een kruidenbitter. Wij verzorgen de formulieren en ‘kloten’. Reserveren is verplicht!

Klootschieten wordt gespeeld met twee of meer teams die tegelijk over de Klootschietbaan gaan. In Twente is klootschieten een veel beoefende sport. Op de plaats waar de kloot stil ligt, schiet het volgende teamlid. Elk team heeft een leider (opperkloot) die het aantal schoten noteert, zowel van zijn eigen team als die van de tegenstander. Na afloop worden het aantal schoten geteld, bij een gelijke stand wint het team dat de meeste meters over de finish lijn heeft gehaald.

Mountainbiken

Actief Fietsen Natuur

De mountainbike route van het Hulsbeek is zoveel mogelijk buiten de recreatiepaden aangelegd. Geen smal ingereden spoor, maar een paar centimeter diep gegraven pad. Hierdoor komen soms stevige boomwortels bloot te liggen, wat de route uitdagender maakt. Bovendien is een kunstmatig wasbord van achter elkaar liggende heuvels opgeworpen, waardoor het acht kilometer lange rondje alles omvat wat mountainbiken leuk maakt.

Wandelen met Truus Wijnen

Actief Cultuur Natuur

Truus Wijnen is een echte Twentse wandelfanaat, met een passie voor fotograferen. Zo schreef ze haar eigen boek en heeft ze twee keer, in samenwerking met Twente routes, de ‘mooiste wandeling van het jaar’ gemaakt. Wil jij weten wat haar favoriete wandelroutes zijn? Bekijk ze doormiddel van de link hieronder!

Twentepad

Actief Natuur Wandelen

Het noordoosten van Twente leent zich bij uitstek voor een mooie wandeltocht. Het Twentepad toont alle facetten van dit stuk Twente: landgoederen, buitenplaatsen, natuurgebieden, oude boerenland, tekenen van oude culturen en vroegere bedrijvigheid. Boekt u één van onze wandelarrangementen, dan kunt u genieten van deze prachtige route en daarna rusten bij ons in een met natuur omgeven viersterrenkamer naar keuze!

Natuurpad (3,5 km)

Actief Natuur Wandelen

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Lopend langs het Natuurpad in Het Hulsbeek kom je via bordjes onderweg heel wat te weten over de bomen, struiken en planten die je tegenkomt. Zo kun je bij het bordje van de hulst zelfs lezen hoe je in huis de baas kunt worden! De grotere borden vertellen van alles over de bossen, de beek en het kerkpad door de hei. De route is zeer geschikt om geheel of gedeeltelijk met kinderen te lopen en is in totaal 3.5 kilometer lang. Het natuurpad is bewegwijzerd met de bordjes waar de rode pijl op staat. Beide routes starten op P2.

Bomenroute (9km)

Actief Natuur Wandelen

Er zijn in Twente maarliefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Daar is de Bomenroute over Het Hulsbeek er 1 van. Lopend langs de Bomenroute vind je informatie over veel verschillende soorten bomen en struiken. Zo kom je langs bijzondere bomen, zoals de eik van Borrenbergs en de beukenlaan die dateert uit 1895, die dus al meer dan 120 jaar oud is. Ook zie je bij de Toetersdennen een markante boom op de vroegere grens tussen de marke en Gammelke en de marke Berghuizen. Vlakbij ligt een markesteen. De route is aangegeven met bordjes waar de paarse pijl op staat. De route is maar liefst 9 kilometer lang. Beide routes starten op P2.

Parcours met avontuurlijke speeltoestellen

Actief

Verspreid door het oude eikenbos is een parcours aangelegd van ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen. Op en rondom de ligweides zijn nog veel meer speelmogelijkheden te vinden, zoals de waterspeeltuin, het klimcircus, de pannakooi en de oudste skatebaan van Nederland.

Skatebaan het Hulsbeek

Actief

Recreatiepark Het Hulsbeek

Het recreatiepark omvat 230 hectare en is zeer afwisselend met zwemvijvers, zandstranden, beachvolleybal, beachvoetbal, zonneweides, speeltoestellen, skatebordbaan, ATB parcourse, wielrenbaan, fietscrossbaan, een klimbos en waterspeeltuin. Voor vissers  zijn er idylische visstekjes bij de visvijvers.

Fiets & wandelroutes

De mountainbike-, wandel- en fietsroutes brengen u naar de mooiste heidevelden, beken, vennetjes en bossen. Verder zijn er een thermensauna met beautycenter, een manege, een survival park, een boomklimpark, een quadbaan en een kartbaan.

Bezienswaardigheden

Daarnaast zijn er ook mooie bezienswaardigheden buiten het park. Bezoek het centrum van Oldenzaal, maak een fietstocht door het prachtige Twente of doe een proeverij bij een lokale bierbrouwerij!

Benieuwd welke evenementen er zijn op Het Hulsbeek of in de omgeving? Check de kalender!

Activiteiten voor toeristen

Benieuwd wat je allemaal kunt doen op Recreatiepark het Hulsbeek of omliggende gebieden in Twente? Bekijk het complete aanbod. 

Activiteiten voor bedrijven

Op zoek naar een mooie buitenlocatie voor een actief programma in Twente? Erve Hulsbeek biedt uitgebreide mogelijkheden om activiteiten in de mooie bosrijke omgeving te ondernemen.