Samenwerkend familiebedrijf

Over Erve Hulsbeek

Hotel Erve Hulsbeek is sinds 2001 in eigendom van de familie Heuvelmans. Sinds die tijd is het bedrijf door ontwikkeld tot een prachtig vier-sterren superior hotel. Een samenwerkend familiebedrijf waarbij gastvrijheid altijd op nummer 1 staat. 

 

FAMILIEZAKEN RTV OOST 

Ons prachtige familiebedrijf is te zien in het nieuwe programma ‘Familiezaken’ op RTV Oost. Klik hier om de aflevering te bekijken! 

 

Directie team Erve Hulsbeek hotel
Directie team: Piet en Sonja Heuvelmans, Sam Heuvelmans en Dyonne Teunen

Geschiedenis Tijdlijn

2002

Verbouwing tot multifunctionele accommodatie

Vanaf dit jaar verbouwen Piet en Sonja Erve Hulsbeek tot een multifunctionele accommodatie met meerdere karakteristieke ruimtes. Een daarvan is ‘de authentieke pronkkamer’, hier afgebeeld. In de jaren die volgen vinden er diverse verbouwingen plaats.

2004

Realisatie café
In de oude potstal'

De allereerste verbouwing vond in 2004 plaats. Dit is de realisatie van het café ‘In de oude potstal’ met overdekt terras. In dit jaar is de omvang van Erve Hulsbeek vijf keer zo klein als dat het nu is en dient het terrein vooral als groepsaccommodatie, feest- en vergaderlocatie. Ieder weekend is de accommodatie gevuld met groepen die komen sporten op het terrein. Zij slapen, ontbijten en eten bij Erve Hulsbeek. Het avondeten regelden de gasten op dat moment zelf in de Potstal. Vaak werd er gebarbecued of nasi gegeten, er is dus nog geen à la carte menu. De eerste acht jaar is dit kenmerkend voor het succes van Erve Hulsbeek.

2005

Uitbaggeren Springvijver

Naast dat er binnen veel verandert, wordt er ook buiten hard gewerkt. In 2005 wordt de Springervijver uitgebaggerd. Wanneer u nu buiten in de zon geniet van een kopje koffie of een lunch op ons terras, kijkt u uit over de prachtige Springervijver.

2007

Realisatie serre en vergaderzaal

Opnieuw is het tijd voor een grote verbouwing. In dit jaar werd het restaurant met serre en de vergaderzaal gerealiseerd. Er kwam een menukaart en de verbouwing bood ruimte om meer personeel aan te nemen. Erve Hulsbeek groeit stukje bij beetje uit tot het hotel dat het vandaag de dag is. Daarnaast wordt Erve Hulsbeek sinds 2007 trouwlocatie voor de gemeente Oldenzaal. Sindsdien zijn er al zo’n 500 stellen bij Erve Hulsbeek getrouwd bij de Springervijver, in de Pronkkamer of Serre. Sonja zorgt als weddingplanner voor een onvergetelijke dag!

2010

Renovatie Springertuin

In 2010 vindt er een grote verandering buiten op het terrein plaats: de Springertuin wordt gerenoveerd aan de hand van originele ontwerpen van L.A. Springer uit 1917. Dit gebeurt samen met Landschap Overijssel. Er worden wandelpaden aangelegd, terrassen hersteld en de Springerheuvel wordt verhoogd. Daarnaast worden er tijdens deze renovatie, in de Gammelkerbeek, restanten gevonden van de fundering van een middeleeuwse watermolen en de fundering van een oude paardenstal. Direct wordt er een project gestart om deze voor bezoekers zichtbaar te maken, waardoor u nu kunt genieten van een prachtige wandeling langs de historie van het landgoed met cortentstalen brug, waterrad en originele molensteen.

2012

Opening viersterrenhotel

In dit jaar opent het viersterrenhotel met 15 luxe kamers haar deuren, geheel in stijl van de locatie. Sonja vindt haar passie in het stylen van het interieur. Ze creëert haar eigen, unieke stijl voor hotel Erve Hulsbeek. De stijl is nog steeds terug te vinden op de gehele locatie. Inmiddels hebben Sam (zoon) en Dyonne , die als potentiële opvolgers worden gezien hier ook inspraak in. Naast het viersterrenhotel wordt ook de ‘Kapschuur’ gebouwd. Deze schuur is gerealiseerd met hout direct uit de omgeving van Erve Hulsbeek.

2014

5 sterren in de Nationale Classificatie Groepsaccommodatie

In 2014 ontvangen Piet en Sonja 5 sterren in de Nationale Classificatie Groepsaccommodatie. Deze classificatie wordt door bedrijven gezien als een belangrijke manier om zich te onderscheiden van collega-bedrijven. Met deze hoeveelheid sterren behaald familie Heuvelmans de hoogst mogelijke score. Ook is in dit jaar de keuken uitgebreid met een grote spoelkeuken.

TC TUBANTIA 2014 5 sterren groepsaccomodatie

2015

Nieuwe receptie!

Tijd voor een nieuwe receptie! De voormalige receptie wordt daarnaast omgetoverd tot ontbijtruimte. Met deze verandering krijgt het hotel bovendien een professionelere look and feel.

Receptie 2015

2018 - 2019

Extra kamers en suites

Na de realisatie van 15 luxe kamers inclusief een bruidssuite in 2012, worden er in 2018 nog eens 13 luxe kamers, 3 familiekamers en 2 suites gerealiseerd. Het Koetshuis wordt hiervoor afgebroken. Tegelijkertijd zorgt deze grote verbouwing voor een verandering in de organisatie en visie voor de toekomst. De groei van het hotel met 4 **** zorgt ervoor dat er meer functies gecreëerd kunnen worden binnen de organisatie. 

2019 – vernieuwing en modernisering van de huidige keuken voor de à la carte keuken.

 

2020

Zoon Sam en vriendin Dyonne aan de slag in hotel

Kleine jongens worden groot! De jongste zoon van Sonja en Piet, Sam Heuvelmans, keert door de coronacrisis in zijn afstudeerjaar terug naar hotel Erve Hulsbeek. Door zijn inmiddels opgedane ervaringen op de hoge hotelschool en verschillende hotels, kan hij direct aan de slag in het hotel van zijn ouders. Door de jaren heen is Sam een onmisbaar gezicht geworden op Erve Hulsbeek. Inmiddels is er zelfs het plan het stokje door je geven aan zoon Sam en zijn vriendin Dyonne die hij op de hogere hotelschool heeft ontmoet.

2021

Nieuwe inrichting parkeerplaats

Als finishing touch wordt in het najaar van 2021 de parkeerplaats opnieuw ingericht en volledig aangepast aan de moderne tijd en de stijl van het hotel. De parkeerplaats wordt voorzien van beplanting, goede verlichting en op termijn laadpalen. Daarnaast wordt de parkeerplaats uitgebreid met een afsluitbare fietsenschuur voor de gasten. Deze is voorzien van elektrische oplaadpunten zodat gasten hun elektrische fietsen ook kunnen opladen tijdens hun verblijf.

2022

4**** Superior beoordeling

Op 12 oktober 2022 ontvingen we een nieuwe classificatie voor ons hotel. We zijn als 4**** Superior beoordeeld.