Wandelroutes

Vanuit het Hotel starten een aantal mooie wandelroutes over Het Hulsbeek: o.a. zijn daar de Bomenroute van 8,9 km of het Natuurpad van 3,2 km. Verder hebben we meerdaagse wandelarrangementen waarbij we de gasten wegbrengen naar het startpunt van de wandelingen. Je loopt dan etappes van 20-25 km van het Twente Pad door de mooiste delen van Twente.

Wandelen met Truus Wijnen

Actief Cultuur Natuur

Truus Wijnen is een echte Twentse wandelfanaat, met een passie voor fotograferen. Zo schreef ze haar eigen boek en heeft ze twee keer, in samenwerking met Twente routes, de ‘mooiste wandeling van het jaar’ gemaakt. Wil jij weten wat haar favoriete wandelroutes zijn? Bekijk ze doormiddel van de link hieronder!

Twentepad

Actief Natuur Wandelen

Het noordoosten van Twente leent zich bij uitstek voor een mooie wandeltocht. Het Twentepad toont alle facetten van dit stuk Twente: landgoederen, buitenplaatsen, natuurgebieden, oude boerenland, tekenen van oude culturen en vroegere bedrijvigheid. Boekt u één van onze wandelarrangementen, dan kunt u genieten van deze prachtige route en daarna rusten bij ons in een met natuur omgeven viersterrenkamer naar keuze!

Natuurpad (3,5 km)

Actief Natuur Wandelen

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Lopend langs het Natuurpad in Het Hulsbeek kom je via bordjes onderweg heel wat te weten over de bomen, struiken en planten die je tegenkomt. Zo kun je bij het bordje van de hulst zelfs lezen hoe je in huis de baas kunt worden! De grotere borden vertellen van alles over de bossen, de beek en het kerkpad door de hei. De route is zeer geschikt om geheel of gedeeltelijk met kinderen te lopen en is in totaal 3.5 kilometer lang. Het natuurpad is bewegwijzerd met de bordjes waar de rode pijl op staat. Beide routes starten op P2.

Bomenroute (9km)

Actief Natuur Wandelen

Er zijn in Twente maarliefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Daar is de Bomenroute over Het Hulsbeek er 1 van. Lopend langs de Bomenroute vind je informatie over veel verschillende soorten bomen en struiken. Zo kom je langs bijzondere bomen, zoals de eik van Borrenbergs en de beukenlaan die dateert uit 1895, die dus al meer dan 120 jaar oud is. Ook zie je bij de Toetersdennen een markante boom op de vroegere grens tussen de marke en Gammelke en de marke Berghuizen. Vlakbij ligt een markesteen. De route is aangegeven met bordjes waar de paarse pijl op staat. De route is maar liefst 9 kilometer lang. Beide routes starten op P2.

Wandelen met de hond

Actief Natuur Wandelen

Honden zijn van harte welkom bij Het Hulsbeek in de periode van oktober t/m september op de zandstranden, de zonneweiden, de wandelpaden of in het zwemwater van Het Hulsbeek. Op de overige terreinen (‘buitengebied’) zijn honden alleen aangelijnd en in gezelschap van hun baas toegestaan. Bekijk de kaart!