Schotse Highland Games

Beleef een avontuurlijke middag met originele Schotse Highland Games. De deelnemers worden opgedeeld in verschillende ‘Clans’ (teams) die onder leiding van een ‘Chieftain’ (teamleider) in een authentieke Schotse kilt hun krachten gaan meten. Het programma wordt ingeluid door een doedelzakspeler. De ‘Clans’ komen uit op de volgende onderdelen:

  • Archery (boogschieten)
  • Putting the Stone (keistoten)
  • Caber Tossing(boomstam werpen)
  • Throwing the Hammer (hamer slingeren)
  • Three trunk sawing (boomstam zagen)
  • Tug of War (touwtrekken)

Als extra (binnen)activiteit kunnen we nog curling inzetten. Het materiaal voor de originele curlingstenen zijn uit Schotse rotsen gehakt. De games zijn ook te combineren met een roofvogeldemonstratie in de pauze of een demonstratie schapendrijven door de schaapsheder van het Hulsbeek.

Als culinaire start van dit programma kunnen wij een uitgebreide high tea verzorgen. Ook kan ter afsluiting een Schots buffet of een barbecue met elkaar worden genuttigd. Zie hiervoor onderstaande arrangementen.

Dagarrangement

Middagarrangement

Kosten

De kosten voor  het dagarrangement exclusief de overige consumpties bedragen € 55,00 tot € 60,00 p.p., afhankelijk van de groepsgrootte.

De kosten voor  het middagarrangement exclusief de overige consumpties bedragen € 60,00 tot € 65,00 p.p., afhankelijk van de groepsgrootte.

Beide programma’s kunnen worden uitgebreid met een Schotse whiskyproeverij (prijs op aanvraag), een demonstratie schapendrijven à € 275,00 of een roofvogelshow à € 575,00.